Paine pentru sandwich

de daniastefania in Reteta de vedeta, 16 Ian 2016 | 6868 vizualizari

 

O reteta foarte buna. Reteta ii apartine Marthei Stewart. Iese exact ca cea din magazin, dar mult mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 875 g faina
  • 625 ml apa calduta
  • 56 g unt
  • 12,5 g zahar
  • 8,5 gr drojdie uscata
  • 17 g sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwich:

Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia.

Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o bila din aluat si il lasam la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua bile. Fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, apoi se ruleaza de jos in sus. Fiecare dreptunghi rulat se aseaza intr-o tava de chec unsa cu ulei. Lasam sa dospeasca, pana ajunge aluatul la varful formei. Se dau painile in cuptorul preincalzit la 240 grade C, pana sunt rumenite frumos. Se scot din cuptor si asa calde se ung cu unt topit. Astfel coaja ramane moale si nu se intareste. Tare buna! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gicuta 1

18.01.2016, 09:00

Ce painica pufoasa!

mihaelar63 1

21.01.2016, 07:45

Azi am sa framant . Imi place mult Martha Stewart . Painea facuta acasa este foarte buna

-Licurici- 1

21.01.2016, 07:59

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu ricotta si rosii uscate - Reteta cu nr 100 !!!